”ΚΑΥΤΗ” ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

”ΚΑΥΤΗ” ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

Οδεύοντας σιγά σιγά πρός το τέλος του Ιουλίου και πηγαίνοντας για τον Αύγουστο τον τελευταίο ημερολογιακά τουλάχιστον μήνα του καλοκαιριού (γιατί και τον Σεπτέμβρη έως τις 10-15 του μήνα έχουμε συνήθως καλοκαιρινές θερμοκρασίες), ο καύσωνας φαίνεται να μας χτυπάει την πόρτα.
Πιο αναλυτικά,η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα χαρακτηριστεί στο σύνολό της πολύ ζεστή και μάλιστα απο τα μέσα της θα έχουμε και σημαντικό επεισόδιο καύσωνα,ενώ την Κυριακή θα λήξει απότομα ο καύσωνας με βροχές καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατα 8 βαθμούς!
Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα κυλήσει όλη η εβδομάδα στην Θεσσαλία απο μέρα σε μέρα:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 27-28/7
Προβλέπεται ηλιόλουστος και ζεστός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά τις θερμές ώρες της ημέρας, η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 36-37 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/7
Προβλέπεται αίθριος και ζεστός καιρός με λίγες νεφώσεις στα βουνά τις θερμές ώρες της ημέρας,η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι τους 38-39 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 30/7
Προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός, η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 38-39 βαθμούς ίσως αν βοηθήσουν τοπικοί παράγοντες (λίβας άνεμος) και τους 40 βαθμούς κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7
Προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός, η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 40-41 βαθμούς ίσως πρόσκαιρα και τους 42.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/8
Προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός,αλλά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 39-40 ίσως πρόσκαιρα και τους 41 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/8
Προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις,που τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες πιθανόν σε όλη την περιφέρεια. Η θερμοκρασία σε πτώση και στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 35 βαθμούς κελσίου.

Επίσης να αναφέρουμε οτι το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι κατα διαστήματα ενισχυμένο στα 5-6 μποφόρ και θα δροσίζει τις περιοχές γύρω απο αυτό.

Τέλος οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, να ακολουθούν τις συμβουλές της πολιτικής προστασίας για την προστασία τους απο τον καύσωνα που αναμένεται.

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής                                                                                 

fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE
e-mail: panosmeteo@gmail.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *