ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27/7-2/8/20

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27/7-2/8/20
Οδεύοντας σιγά σιγά πρός το τέλος του Ιουλίου και πηγαίνοντας για τον Αύγουστο τον τελευταίο ημερολογιακά τουλάχιστον μήνα του καλοκαιριού (γιατί και τον Σεπτέμβρη έως τις 10-15 του μήνα έχουμε συνήθως καλοκαιρινές θερμοκρασίες), ο καύσωνας φαίνεται να μας χτυπάει την πόρτα.
Απο την Δευτέρα 27/7 έως και την Τετάρτη 29/7 οι θερμοκρασίες θα είναι μεν καλοκαιρινές στους 36-37 βαθμούς τα μεσημέρια αλλά όχι σε επίπεδα καύσωνα.
Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πρίν λίγο μελέτησα αποκλειστικά για εσάς φαίνεται πώς απο την Πέμπτη 30/7 και κυρίως την Παρασκευή 31/7 και Σάββατο 1/8 η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 40-41 βαθμούς κελσίου ίσως πρόσκαιρα και τους 42-43 βαθούς κελσίου υπο συγκεκριμένες συνθήκες.
Όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη γεωδυναμικών υψών, παρατηρούμε με σκούρο κόκκινο χρώμα τις χώρες της Μεσογείου να βρίσκονται υπο την επήρεια υψηλών πιέσεων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την καλοκαιρία και τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που θα έλθουν και στην χώρα μας όπως σημειώσαμε τις ημέρες πιό πάνω.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ-ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
Βέβαια είμαστε αρκετές ημέρες πρίν ακόμη για να πούμε με σιγουριά οτι θα έρθει ο καύσωνας αλλά θεωρώ κατα 80-90% οτι θα συμβεί.
Φυσικά επειδή όπως όλα δείχνουν θα έχουμε καιρικό ενδιαφέρον απο πλευράς ζέστης θα σας ενημερώσω την Κυριακή με νέο μου άρθρο και με όλα τα τελευταία στοιχεία για την σημαντική αυτή εξέλιξη.
Είπαμε άλλωστε πώς μπορεί να μην ανανεώνονται οι προγνώσεις μας λόγω καλοκαιριού,είμαστε όμως πάντα σε επαγρύπνηση για οτιδήποτε έκτακτο και σημαντικό να σας ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα!
Πηγή χάρτη: tropicaltidbits.com

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
meteo-thessalia.gr
facebook: Πάνος Αρχοντής                                                                                 

fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE
e-mail: panosmeteo@gmail.com

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *