Μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Μάϊος 2024 στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.

Επίσης να αναφέρω σε μερικούς γνώστες και μή οτι η μακροπρόθεσμή μου βασίζεται στους δείκτες: ΑΟ, ΝΑΟ, QBO, MJO, και πολλά ακόμη επιστημονικά δεδομένα που αναλύουμε και σας παρουσιάζουμε στους αποκλειστικούς μας χάρτες.

Η μακροπρόθεσμη του Απριλίου είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς εντοπίσαμε με μεγάλη ακρίβεια τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε αρκετές ημέρες του μήνα, αλλά και την αστάθεια τις 2 ημέρες του μήνα που ήταν αξιόλογη και κάλυψε πλήρως το μηνιαίο υετό.

Πάμε τώρα να δούμε τι αναμένεται να συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα τον  Μάϊο, με τους δικούς μας αποκλειστικούς χάρτες που ετοιμάσαμε για να μπορείτε να τους κατανοείτε πιο εύκολα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ- ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται υψηλότερες θερμοκρασίες απο τον μέσο όρο στο σύνολο της Ευρώπης.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και στο τέλος της περιόδου ίσως ανέβει η θερμοκρασία στην νότια νησιωτική χώρα. Το δεύτερο δεκαήμερο συνεχίζονται οι κανονικές θερμοκρασίες με τάση για άνοδο της θερμοκρασίας. Το τρίτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει με κανονικές και τοπικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά προς το τέλος του ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση. Στο σύνολο του μήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1-1,5 βαθμό πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ

Κατα τη διάρκεια αυτού του μήνα αναμένονται αρκετές βροχές στα βόρεια τμήματα της Ισπανίας, στην Γαλλία, σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας, στα βόρεια της Ιταλίας, και στα βάθη της Τουρκίας. Λιγότερες βροχές αναμένονται στα βόρεια της Ευρώπης, στην ανατολική και στα βόρεια Βαλκάνια.

ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Τις 3 πρώτες ημέρες αναμένεται βελτιωμένος καιρός με αστάθεια το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα. Το διάστημα 4-11 του μήνα αναμένεται αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα με μπόρες και καταιγίδες ιδιαίτερα τις θερμές ώρες της ημέρας. Το διάστημα 12-19  αναμένεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές μπόρες απο την Θεσσαλία και βορειότερα τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στα ορεινά. Το διάστημα 20-23 αναμένεται βελτιωμένος καιρός, το διάστημα 24-31 του μήνα αναμένεται αστάθεια που αυτή τη φορά θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας καθώς και νησιωτικά τμήματα. Ο υετός θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Συνοψίζοντας ο Μάϊος αναμένεται θερμοκρασιακά ένας μήνας με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, δεν θα λείψουν όμως και οι ημέρες με θερμοκρασίες πάνω απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Υετικά πέραν απο κάποιες ημέρες με αστάθεια το πρώτο δεκαήμερο, οι περισσότερες ημέρες του μήνα θα κυλήσουν με βελτιωμένο καιρό και τοπική αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα τις θερμές ώρες της ημέρας. Πιο αξιόλογες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το τελευταίο δεκαήμερο και κυρίως τις τελευταίες 7 ημέρες του μήνα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε νησιωτικά τμήματα. Ο μήνας θερμοκρασιακά θα βρεθεί πάνω απο τα κλιματικά κατα 1-1,5 βαθμό κελσίου.

Για όλα τα νεότερα θα παρακολουθείτε τις τακτικές μας αναλυτικές προγνώσεις τόσο για την Θεσσαλία όσο και για ολόκληρη τη χώρα.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ meteo-thessalia.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος website με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου.
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό site της Θεσσαλίας.
www.meteo-thessalia.gr
facebook: Panos Archontis C
fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Πάνος Αρχοντής

Recent Posts

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΣΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΛΟΓΟΣ (+αναλυτικοί χάρτες)

Πολλοί θα έχετε διαβάσει τις τελευταίες ημέρες με παχυλούς τίτλους για έλευση καύσωνα και πολύ…

20 ώρες ago

Πρόγνωση Θεσσαλίας και Σποράδων 11-13 Μαΐου 2024 Τοπικές μπόρες στα ορεινά (+χάρτες βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης. ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΙΟΥ 2024 ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Προβλέπεται…

3 ημέρες ago

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 9-15/5/24 (+χάρτης βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης. Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες με…

5 ημέρες ago

Πρόγνωση Θεσσαλίας και Σποράδων 8-10 Μαΐου 2024 Αστάθεια απο την Πέμπτη με βροχές (+χάρτης βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης. ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2024 ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Αρχικά…

6 ημέρες ago

Πρόγνωση Θεσσαλίας και Σποράδων 4-7 Μαΐου 2024 Πάσχα με βελτιωμένο καιρό (+χάρτες βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης. ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΙΟΥ 2024 ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ:…

1 εβδομάδα ago

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 2-8/5/24 (+χάρτης βροχής)

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης: Πάνος Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος- Πιστοποιημένος Προγνώστης. Αστάθεια κατα διαστήματα με μπόρες και σποραδικές…

2 εβδομάδες ago