Βελτιώμενος ο καιρός το Σαββατοκύριακο 20&21/11/21 και μεταβολή του καιρού από τη Δευτέρα 22/11(+Χάρτες)

Βελτιώμενος ο καιρός το Σαββατοκύριακο 20&21/11/21 και μεταβολή του καιρού από τη Δευτέρα 22/11(+Χάρτες)

“Η αντικυκλωνική ράχη της κεντρικής Ευρώπης στη μέση ατμόσφαιρα θα συμβάλλει στην βελτίωση του καιρού στη χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Όμως μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της νότιας Ιταλίας τη Δευτέρα θα αρχίσει να μεταβάλει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα δυτικά τον καιρό στη χώρα μας.


Το αρκτικό ξέσπασμα στην βορειοδυτική Ευρώπη στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα δημιουργήσει μία τεράστια ατμοσφαιρική διαταραχή στην Ευρώπη, η οποία θα προκαλέσει αρκετές βροχές κατά διαστήματα και πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα Βαλκάνια και στη χώρα μας από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας”.
Αναλυτικότερα:
Το Σάββατο 20/11/2021 στην Κρήτη, τις Σποράδες, την κεντρική και νότια Εύβοια και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην βόρεια Κρήτη.
Στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές οι τοπικές βροχές θα σταματήσουν γρήγορα και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Ανατολική Πελοπόννησο.
Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της Θεσσαλικής πεδιάδας και τοπικές πάχνες στις κλειστές πεδιάδες μακριά από τη θάλασσα της βόρειας Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο με εντάσεις στο
Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 7-8 και τοπικά 9-10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 0-17 βαθμούς, της κεντρικής από 3-17, της νότιας από 5-18 και στη νησιωτική Ελλάδα από 10-20 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή 21/11/2021 προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα, εκτός από την Κρήτη, όπου θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό των πεδιάδων της Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης και τοπικές πάχνες στις κλειστές πεδιάδες μακριά από τη θάλασσα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Τις βραδινές ώρες της Κυριακής θα αρχίσει να συννεφιάζει στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Ελλάδα και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου.
Οι βόρειοι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν στο Ιόνιο με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν σημαντικά.
Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε νοτιοδυτικούς, οι οποίοι το βράδυ θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 0-16 βαθμούς, της κεντρικής από 3-16, της νότιας από 4-20 και στη νησιωτική Ελλάδα από 12-20 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα 22/11/2021 αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα.
Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και μέχρι το τέλος της ημέρας θα επηρεάσουν τη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη δυτική-κεντρική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και λιγότερο την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την νότια Κρήτη.
Τα πιο πολλά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 2-16 βαθμούς, της κεντρικής από 6-18, της νότιας από 7-20 και στη νησιωτική Ελλάδα από 13-21 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη 23/11/2021 προβλέπονται βροχές σε όλη σχεδόν την χώρα με εξαίρεση την Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Ελλάδα.
Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη.
Μετά το μεσημέρι αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας στη δυτική και κεντρική Θεσσαλία.
Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν στο Ιόνιο και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας από 6-15 βαθμούς, της κεντρικής από 10-17, της νότιας από 12-20 και στη νησιωτική Ελλάδα από 13-22 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος από την Τετάρτη 24/11/2021 και μετέπειτα διαδοχικά κύματα βροχών θα επηρεάζουν την χώρα μας.
Περισσότερα και πιο αξιόπιστα στοιχεία σε νεότερη δημοσίευση.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

ΠΗΓΕΣ ΧΑΡΤΩΝ: ECMWF, Met Office, Weather.us

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟ

 

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *