Έκτακτο δελτίο Θεσσαλίας για Τρίτη 26/6/2018

Στον παραπάνω χάρτη που ετοίμασα με το συνεργαζόμενο site Meteo Hellas για την Τρίτη 26/6 βλέπετε με το κόκκινο χρωματισμό (επίπεδο 2) τις περιοχές που θα δεχθούν τοπικά έντονες βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες,ενώ με το μώβ χρωματισμό (επίπεδο 3) τις περιοχές που θα δεχθούν έντονες και με μεγάλη διάρκεια βροχές όπως επίσης και τοπικές καταιγίδες έντονες που ίσως συνοδεύνται απο χαλαζοπτώσεις,ενώ θα σημειωθούν και τοπικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Επίσης στις περιοχές με κόκκινο χρωματισμό τα χιλιοστά αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 20-40,ενώ στις περιοχές με μώβ χρωματισμό μεταξύ 80-120 χιλιοστών.
Οι περιοχές που θα δεχθούν μεγάλης έντασης βροχές και με διάρκεια είναι: Τέμπη,Αμπελάκια,Αγιά,παράλια Αγιάς,πιθανόν παράλια Μαγνησίας και ορεινές-ημιορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας που έχουν προσανατολισμό ανατολικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοικοι στις προαναφερθείσες περιοχές θα πρέπει να πάρουν μέτρα προστασίας στις ιδιοκτησίες τους,να μην μετατακινούνται εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος,να μην διασχίζουν ποτάμια και ρέματα καθώς αναμένεται να υπαρχειλίσουν.
 Επίσης οι ιδιοκτήτες καταστημάτων-beach bar των παραλίων του Δήμου Αγιάς να τακτοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους,καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής και με την βοήθεια ισχυρών ανέμων που θα πνέουν πολύ πιθανόν τραπεζοκαθίσματα κλπ να παρασυρθούν στην θάλασσα.
 Τέλος θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στα παράλια Αγιάς θα δούμε εικόνες απο εκείνες του χειμώνα με τα ρέματα να κατεβάζουν τόνους νερού και φερτών υλικών με επικίνδυνες συνέπειες για τους κατοίκους.
 Γι’αυτό τον λόγο παρακαλώ θερμά το παρόν έκτακτο δελτίο όπως κοινοποιηθεί άμεσα προς τον Δήμο Αγιάς,για να λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται!
 Άν κριθεί απαραίτητο το παρόν έκτακτο δελτίο θα ανανεωθεί για την δική σας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *