Φωτογραφίες αναγνωστών του meteoagia blog

Φωτογραφικό υλικό απο την μίνι χιονο επέλαση σήμερα 21/12/2017 μου απέστειλαν δύο αναγνώστες του meteoagia blog και πολύ καλοί φίλοι Γιώργος και Θωμάς.

ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 21ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017 (υψόμετρο 100-150μ)

ΚΩΦΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΡΩΙ 21ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017 (υψόμετρο 400-450μ)

ΚΩΦΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 21ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Όπως με ενημέρωσε ο φίλος Γιώργος που μου έστειλε και τις φώτο απο τους Κωφούς Μαγνησίας (δίπλα στο βουνό Όθρυ) το ύψος του χιονιού το πρωί έφτανε τα 5-8cm.
Είχα αναφέρει στην πρόγνωσή μου οτι Όθρυ και Πήλιο θα δεχθούν καλές χιονοπτώσεις όπως ακριβώς και έγινε.
 Τέλος πασπάλισμα είχαμε και στην περιοχή της Νίκαιας Λάρισας (όπως και στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας),που βρίσκεται στα πεδινά σχεδόν τμήματα του κάμπου όπως μαρτυρούν οι φώτο του φίλου Θωμά!
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να ασπρίσουν γνωστές επιφάνειες ακόμα και στα πεδινά της Θεσσαλίας,αλλά περίμενα χιονόπτωση και στα πεδινά όπως σας ενημέρωσα έκτακτα απο το προφίλ μου στο fb Panos Archontis αργά χθες τα μεσάνυχτα!
Να αναφέρω πως τα υψόμετρα χιονόπτωσης στις προγνώσεις είναι ενδεικτικά πράγμα που σημαίνει οτι δεν είναι απαραίτητο οτι θα χιονίζει απο αυτά τα υψόμετρα,μπορεί πιο κάτω απο αυτά μπορεί όμως και πιό πάνω απο αυτά.
Άλλωστε όπως σας έχω πεί πολλές φορές ο καιρός πάντα έχει τον τελευταίο λόγο πέρα απο κάθε προγνωστικό χάρτη και πέρα απο κάθε προγώστη που το είδαμε και σήμερα για ακόμα μια φορά!
Για έγκυρη,έγκαιρη ενημέρωση με σοβαρότητα ξέρετε απο πού ενημερώνεστε!!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ

 
 
Please follow and like us:

Πάνος Αρχοντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *